Att leva sunt och väl innebär inte att leva trist och fantasilöst och det behöver sannerligen inte betyda att man lever dyrt. Nej, att leva sunt innebär att kunna njuta av livet och dess många aspekter och en mycket viktig del är att äta gott. Mat är för många människor ett av livets främsta nöjen och det är många gånger just det som får gourmander att fnysa och rynka på näsan när de hör ord som ”sund” och ”hälsosam”. Det är just den myten som vi vill krossa med hjälp av denna sida som kommer att vara full av enkla, hälsosamma recept, samt tips i bloggen, och mycket mer som alla, stora som små, kan ta nytta av utan att det varken behöver ta för mycket tid eller kosta en massa för plånboken.

Vad vi gör

Tidigare drev vi en sida som handlade om aktier, valutahandel och handel av kryptovalutor. Sen några månader sedan har vi dock vänt oss till en annan hobby vi haft väldigt länge, vilket är vårat enorma intresse av både mat och kostvanor och med det enorma utbud av varor som finns idag kan man leka och experimentera med smaker och aromer från hel världen. Det finns inga förbud eller tabun och idag kan man med gott samvete variera friskt och få fantastiska resultat. Hälsosamma recept gör dessutom att man mår bra av det man äter och att kroppen kan ta till sig vitaminer, mineraler och proteiner. Varje ingrediens tillför någonting nyttigt i varje recept och på så sätt får man inte bara en härlig måltid utan dessutom ett starkare immunförsvar, en slankare kropp och ett bättre humör.

Människor har ofta mycket olika smak och ens preferenser kan ha ett göra med specifika smak grupper, som sött eller salt till exempel, eller med särskilda ingredienser som man antingen älskar eller hatar. Vissa tycker att en nypa kanel i pastasåsen är himmelskt medan andra tycker att det fullkomligen förstör maten. Hur ställer du dig till den supernyttiga ingefäran? Kan man blanda i choklad i pepparsåsen? Det finns inga regler som säger att en viss smak är rätt eller fel men däremot vore det synd och skam att åtminstone inte prova.

Enkla, snabba, hälsosamma recept

Eftersom många människor upplever att de inte har tillräckligt med tid för någonting idag så vill vi med dessa maträtter ge tips på enkla recept som inte tar lång tid att laga men som ändå är mycket hälsosamma. Det kommer att betala sig i långa loppet då det man stoppar i sig kan ha både kort- och långvariga konsekvenser. Snabbmat behöver inte betyda dålig mat och våra recept är så enkla att det inte tar mycket längre tid att förbereda dem än att skaffa hem skräpmat som varken ger hälsa eller energi. Genom att prioritera rätt för sig själv och sin familj kan man se fram emot utsökta måltider och samtidigt må bra. Många undersökningar visar att just kosten är en utomordentligt viktig del av vår allmänhälsa, både den fysiska och den psykiska, och genom att göra våra recept så enkla finns det ingen anledning att inte tillreda dem.

Här kan du hitta både kött och veganskt, proteinrikt eller laktosfritt, med eller utan gluten. Det finns recept där man kan ersätta en endaste ingrediens med en annan för att antingen förbättra smaken eller anpassa maten efter ens behov. En så enkel sak som att ersätta sockret i tomatsåsen med finstrimlad morot varken kostar mer eller tar bort från smaken – tvärtom så har man föredragit detta i Medelhavsländer sedan länge.

Har man barn så kan det ibland vara svårt att få i dem grönsaker och frukt då de ofta är lite kinkiga när det kommer till maten. Våra enkla recept lämpar sig mycket bra även för dem och du kommer att kunna hitta hälsosamma rätter som även de små kommer att uppskatta. Med fokus på smak kommer du att kunna se fram mot hälsosamma måltider som alla mår bra av.

Vill du nå oss så skicka oss gärna ett e-post på kontakt@taartbezorgen.nu eller använd formuläret under Kontakt, så återkommer vi så fort vi kan.